Ucraina vrea ca promisiunile SUA în legătură cu lansarea conductei rusești „Nord Stream 2" să fie „trecute pe hârtie"

  • 11 Septembrie 2021 15:48
Ucraina vrea ca promisiunile SUA în legătură cu lansarea conductei rusești „Nord Stream 2

Șeful Biroului Președintelui de la Kiev, Andri Ermak, a declarat că în timpul vizitei liderului ucrainean, Volodimir Zelenski, la Washington, Statele Unite au promis Ucrainei pași concreți în cazul lansării gazoductului rusesc "Nord Stream 2", scrie Rador.

Cu toate acestea, a subliniat Ermak, aceste promisiuni ar trebui să fie trecute pe hârtie. Șeful Cancelariei prezidențiale ucrainene a apreciat că mecanismul de introducere a sancțiunilor împotriva Nord Stream 2, care a funcționat anterior, a fost eficient. Acum, însă, Ucraina critică poziția apărută în rândul partenerilor săi internaționali - scrie RBC.

„Chiar și în timpul întâlnirii cu cancelarul federal (al Germaniei - n.r.) Angela Merkel, dar și în cadrul vizitei președintelui Zelenski la Washington, am auzit, în special din partea SUA, care vor fi pașii concreți care vor fi luați când va veni momentul. Noi încă mai așteptăm ca toate acestea să fie trecute pe hârtie" - a explicat Andri Ermak, adăugând că există exemplul Memorandumului de la Budapesta, care nu a fost respectat când Rusia a început agresiunea împotriva Ucrainei. „Iar astăzi Ucraina este nevoită să creadă nu în vorbe, ci în pași reali" - a adăugat șeful Cancelariei prezidențiale ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău