Ucraina va relua zborurile internaționale pe 15 iunie

  • 03 Iunie 2020 18:37
Ucraina va relua zborurile internaționale pe 15 iunie

După aproape trei luni de pauză din cauza pandemiei de coronavirus, Ucraina a anunțat miercuri reluarea zborurilor interne în această săptămână și a celor internaționale începând cu 15 iunie, relatează AFP.

"Începând cu 5 iunie, vom relansa zborurile domestice și, de la 15 iunie, legăturile aeriene internaționale", a declarat prim-ministrul Denis Șmigal în cadrul unui consiliu de miniștri.

Destinațiile deservite vor fi dezvăluite ulterior, Kievul desfășurând "negocieri active" cu alte capitale pe acest subiect, a precizat într-un comunicat ministrul infrastructurilor, Vladilslav Kriklii.

"Pentru noi, țările cu turism dezvoltat și o situație epidemiologică favorabilă sunt prioritare", a adăugat el, fără a furniza alte amănunte.

Kievul și-a închis frontierele pentru străini și a oprit toate zborurile regulate la jumătatea lui martie, în cadrul unor măsuri stricte de izolare după detectarea primelor cazuri de noul coronavirus în această țară, una dintre cele mai sărace din Europa și cu un sistem de sănătate publică în ruină.

Miercuri, guvernul a autorizat funcționarea normală a restaurantelor și cafenelelor începând de vineri. După ce au fost închise în martie, acestea au putut să-și redeschidă terasele la jumătatea lui mai.

În cadrul ieșirii graduale din izolare în ultimele săptămâni autoritățile au mai redeschis în mai anumite magazine, precum și parcurile, centrele comerciale, sălile de sport și saloanele de înfrumusețare, precum și centrele maternale.

Circulația metroului a fost reluată pe 25 mai la Kiev și în alte două orașe care dispun de un astfel de sistem de transport subteran, iar legăturile feroviare au fost reluate luni.

Țară cu circa 40 de milioane de locuitori situată între Uniunea Europeană și Rusia, Ucraina a înregistrat până în prezent 24.823 de cazuri confirmate de COVID-19, între care 735 de decese.

sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău