Ucraina va relua exporturile de carne de pasăre spre UE la data de 20 martie

  • 17 Martie 2021 17:10
Ucraina va relua exporturile de carne de pasăre spre UE la data de 20 martie

Ucraina, un important furnizor de produse din carne de pasăre, a anunțat miercuri că a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană pentru a separa regiunile din Ucraina unde nu există virusul gripei aviare de cele afectate de acest virus, în ideea de a permite Kievului să reia exporturile de carne de pasăre spre UE, informează Reuters, preluat de Agerpres.

"Aceste exporturi vor avea loc, chiar dacă restricțiile vor rămâne în vigoare în zonele unde au fost câteva cazuri de gripă aviară, deoarece vor fi livrate produse sigure din zonele neafectate", a informat Serviciul de Stat pentru Siguranța Alimentelor și Protecția Consumatorului din Ucraina. Noul regim de export va intra în vigoare la data de 20 martie.

Anterior, identificarea unor cazuri de gripă aviară însemna interzicerea exporturilor din întreaga țară.

Riscul de răspândire la oameni a virusului gripei aviare este considerat scăzut însă precedentele epidemii de gripă aviară în rândul păsărilor ținute în crescătorii a necesitat programe mari de sacrificare pentru ca epidemia să fie ținută sub control.

La începutul lunii decembrie 2020, Ucraina a raportat un focar de gripă aviară în zona de sud a țării și de atunci încoace exporturile de carne de pasăre au fost suspendate.

Cantitatea totală de carne de pasăre exportată de Ucraina a crescut cu 4% în 2020 până la 431.000 de tone. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău