Ucraina va introduce la vară o linie de feribot de-a lungul graniței cu România

  • 18 Februarie 2019 18:15
Ucraina va introduce la vară o linie de feribot de-a lungul graniței cu România

Ucraina va lansa o linie de feribot de-a lungul graniței cu România, în ideea de a consolida conectivitatea regională, a anunțat luni mass media din Ucraina, preluată de Xinhua și Agerpres.

Linia de feribot pe râul Dunărea va fi inaugurată în vara acestui an la noul punct de trecere a frontierei care face legătura între satul Orlovka din Ucraina și orașul Isaccea din România, a anunțat Autoritatea portuară din Ucraina.

Grație lansării acestei linii de feribot, distanța unei călătorii între Ucraina și România va fi redusă cu 100 de kilometri și astfel frontiera dintre cele două state va putea fi trecută fără a fi nevoie de tranzitul pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, Autoritatea portuară din Ucraina susține că linia de feribot va avea o capacitate de transport de 1.000 de camioane și 250 de autoturisme pentru pasageri pe zi, ceea ce va permite crearea unei noi legături de transport în Europa de Est, atragerea de noi investiții și crearea de noi locuri de muncă în regiune.

Realizarea trecerii Ro-Ro între Isaccea, România, și Orlovka, Ucraina, este unul din obiectivele anunțate de autorități încă din anul 1998, atunci când s-a înființat Euroregiunea Dunărea de Jos, structura de cooperare transfrontalieră care cuprinde autorități din România (județele Galați, Brăila și Tulcea), Ucraina (regiunea Odessa) și Republica Moldova (raioanele Cahul și Cantemir). Proiectul a fost întârziat în principal din cauza lipsei acordurilor dintre cele două state.

Amenajarea trecerii Ro-Ro este solicitată de comunitățile de pe ambele maluri ale fluviului care consideră că obiectivul ar încuraja turismul și ar duce, implicit, la creșterea nivelului de trai a locuitorilor din aceste comunități. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:4,12 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău