Ucraina va dubla efectivele la frontieră în contextul crizei migranților la granița belaruso-polonă

  • 10 Noiembrie 2021 19:40
Ucraina va dubla efectivele la frontieră în contextul crizei migranților la granița belaruso-polonă

Ucraina va dubla numărul forțelor de securitate la granița cu Belarus pentru a opri orice tentativă a migranților de a intra ilegal pe teritoriul țării, a anunțat miercuri ministrul de interne Denis Monastirski, transmite Reuters.

Migranți blocați în Belarus au avut tentative multiple de a forța trecerea în Uniunea Europeană prin Polonia în cursul nopții, au indicat miercuri autoritățile de la Varșovia, anunțând că au suplimentat paza la graniță.

Ucraina, care nu este membră a Uniunii Europene, are o graniță de 1.084 km cu Belarus.

Potrivit lui Monastirski, rezerviști din garda națională și poliție vor fi implicați în întărirea pazei la frontieră.

'Grupuri mobile (...) vor patrula de-a lungul frontierei pentru a depista trecerile ilegale de graniță', a declarat el la televiziune după o ședință a Consiliului de securitate și apărare al Ucrainei, prezidată de șeful statului, Volodimir Zelenski, transmite Agerpres.

Secretarul Consiliului, Oleksii Danilov, declarase anterior miercuri că principalul subiect al reuniunii va fi situația la granița Poloniei cu Belarus.

Polonia și alte state comunitare acuză Belarusul că încurajează migranții - veniți din Orientul Mijlociu, Afganistan și Africa - să pătrundă ilegal în UE ca răzbunare pentru sancțiunile pe care Uniunea le-a adoptat împotriva Minskului pentru reprimarea unei mișcări de opoziție după alegerile prezidențiale din 2020.

Blocul comunitar are în vedere impunerea de noi sancțiuni pentru a pedepsi Belarusul pentru ceea ce UE consideră a fi o criză creată artificial, acuzație dezmințită de Minsk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău