Ucraina va boicota competițiile UEFA la care vor participa echipe din Rusia

  • 27 Septembrie 2023 13:55
Ucraina va boicota competițiile UEFA la care vor participa echipe din Rusia

Ucraina va boicota competițiile europene de fotbal la care vor participa echipe din Rusia, a anunțat miercuri, 27 septembrie, Federația ucraineană (AUF), citată de AFP, scrie Agerpres.

Acest anunț vine la o zi după decizia UEFA - instanța conducătoare a fotbalului european - de a reintegra în competițiile sale echipele Rusiei cu jucători sub 17 ani, decizie pe care AUF "o condamnă ferm", potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul forului de la Kiev.

AUF "confirmă că nu va lua parte la nicio competiție la care vor participa echipe rusești" și îndeamnă UEFA "să-și revizuiască decizia", se precizează în textul respectiv.

De asemenea, ucrainenii cer altor țări să "boicoteze eventualele meciuri care implică echipe rusești, dacă acestea sunt admise".

UEFA a anunțat marți că a decis, de comun acord cu Federația internațională de fotbal (FIFA), reintegrarea echipelor Under-17, deoarece "copiii nu trebuie să fie pedepsiți pentru fapte pentru care responsabilitatea revine exclusiv adulților".

Comitetul Executiv al organismului european a apreciat ca este ''deosebit de regretabil că, din cauza persistenței conflictului, o generație de jucători minori este lipsită de dreptul său de a concura în competițiile internaționale de fotbal".

Meciurile echipelor rusești trebuie însă să se dispute "fără drapelul, imnul și ținutele oficiale ale Rusiei" și "în afara teritoriului rus", a precizat UEFA.

De asemenea, organismul și-a reiterat "condamnarea războiului ilegal purtat de Rusia", asigurând că suspendările tuturor celorlalte echipe din această țară rămân în vigoare "până la sfârșitul conflictului din Ucraina".

Până la decizia de marți, rușii au fost excluși din toate competițiile fotbalistice internaționale, atât echipele de club, cât și selecționatele Rusiei, după invadarea Ucrainei de către trupele ruse, în februarie 2022, o decizie luată împreună de UEFA și FIFA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău