Ucraina: Un funcționar, numit de forțele de ocupație ruse în Herson, a decedat în urma unui atentat

  • 07 August 2022 14:41
Ucraina: Un funcționar, numit de forțele de ocupație ruse în Herson, a decedat în urma unui atentat

Un funcționar al administrației instalate de forțele ruse în regiunea Herson, în sudul Ucrainei, a decedat din cauza rănilor în urma unui atentat, au anunțat autoritățile locale numite de Moscova, potrivit AGERPRES care citează AFP.

Vitali Gura, șeful-adjunct al administrației din Novaia Kahovka, responsabil cu serviciile comunale, a decedat în urma rănilor', a indicat sâmbătă seara un responsabil local, Katerina Gubareva, pe Telegram. Acest funcționar fusese grav rănit sâmbătă dimineața într-un 'atentat' la domiciliul său și suferea de numeroase răni de gloanțe, a indicat o sursă anonimă din cadrul administrației proruse, citată de agenția de presă TASS.

Localitatea Nova Kahovka, pe Nipru, aflată sub control rusesc, este situată la circa 80 de km est de orașul Herson. În ultimele luni, mai mulți funcționari numiți de forțele ruse în teritoriile ucrainene controlate de acestea au fost ținta unor atentate. După ce o mare parte din regiunea Herson și o parte din regiunea Zaporojie au fost ocupate, Kremlinul a început să aplice o politică de rusificare în vederea unei posibile anexări.

Moscova a introdus acolo rubla și îi încurajează pe locuitori să primească pașapoarte rusești. Paralel, armata ucraineană desfășoară de mai multe săptămâni acțiuni de contraofensivă pe frontul din Herson. Ea a reușit să recâștige teren și să se apropie de acest oraș, cu 290.000 de locuitori, dar nu a reușit pentru moment să străpungă profund liniile de apărare ruse

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău