Ucraina: Un combatant francez a fost ucis la Bahmut

  • 25 Martie 2023 18:30
Ucraina: Un combatant francez a fost ucis la Bahmut

Un combatant francez care lupta de partea trupelor ucrainene a fost ucis recent în zona orașului Bahmut, localitatea asediată de trupele ruse pe frontul din estul Ucrainei, potrivit unor informații din presă confirmate vineri de Ministerul de Externe francez, transmite Agerpres.

Cotidianul regional francez Ouest-France anunțase pe 22 martie decesul lui Kevin D., un fost lucrător umanitar plecat în urmă cu mai mult de un an să lupte alături de trupele ucrainene după ce Rusia a lansat invazia asupra Ucrainei.

Combatantul francez în vârstă de circa 30 de ani a fost ucis în circumstanțe neprecizate în apropiere de Bahmut, unde are loc de opt luni o bătălie sângeroasă între trupele ruse și cele ucrainene.

"Am aflat vestea tristă privind acest deces. Transmitem condoleanțele noastre familiei", a răspuns agenției France Presse Ministerul de Externe de la Paris, confirmând decesul combatantului francez.

La puțin timp după invazia declanșată de Rusia pe 24 februarie 2022, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel către cetățenii străini cu pregătire militară să vină în Ucraina în ''legiunea internațională'' a voluntarilor pentru a ajuta la apărarea acestei țări. Rusia a avertizat atunci că ''mercenarii'' străini capturați de trupele sale nu vor beneficia de prevederile Convenției de la Geneva cu privire la tratamentul prizonierilor de război.

Numărul străinilor veniți în Ucraina să lupte în ''legiunea internațională'' nu este cunoscut, și nici cel al victimelor în rândul acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău