Ucraina: Trei morți în bombardamente rusești la Herson și Harkov

  • 07 August 2023 13:58
Ucraina: Trei morți în bombardamente rusești la Herson și Harkov

O femeie a fost ucisă, iar alte cel puțin 12 persoane rănite în urma bombardamentelor rusești din această dimineață asupra orașului Herson, în timp ce două persoane și-au pierdut viața în atacurile efectuate de Rusia asupra zonelor de frontieră în regiunea Harkov, au anunțat oficiali ucraineni, citați de Agerpres.

Atât orașul Herson, cât și zone din regiunea Harkov se află în apropierea liniei frontului. Armata ucraineană a informat în ultimele zile cu privire la intensificarea atacurilor rusești asupra regiunii Harkov.

„O noapte grea pentru Herson... Armata rusă continuă să bombardeze casele locuitorilor din Herson în partea centrala a orașului”, a declarat guvernatorul Oleksandr Prokudin pe aplicația de mesagerie Telegram.

Prokudin a spus că bombardamentul a început aproape de miezul nopții și a durat mai multe ore.

Șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Andrii Iermak, a publicat pe Telegram fotografia unui bloc cu nouă etaje în flăcări, indicând că printre cei răniți figurează și doi pompieri cu șoc hipertermic.

Într-o postare separată pe Telegram, Iermak a comunicat că doi civili au fost uciși și trei au fost răniți luni dimineață în timpul bombardamentelor ruse asupra zonelor de graniță din regiunea Harkov. El a indicat că atacul a avut loc la Kucerivka, un sat din această regiune, unde a fost lovită o clădire rezidențială, potrivit EFE.

Ucraina a recucerit orașul Herson și părți ale regiunii cu același nume din sudul Ucrainei în noiembrie trecut, după luni în șir de ocupație rusă, dar forțele Moscovei bombardează în mod regulat orașul și zonele învecinate de peste fluviul Nipru.

Luna aceasta, un tânăr medic a fost ucis în prima sa zi de muncă după terminarea studiilor, iar alte cinci cadre medicale au fost rănite într-un atac rusesc asupra unui spital din Herson, potrivit Unian.

Rusia neagă că vizează în mod deliberat civilii și spitalele în cursul invaziei sale în Ucraina, aflată acum în a 18-a lună și care a dus la moartea a mii de oameni, la strămutarea a milioane și la distrugerea orașelor și satelor ucrainene.

Viceministrul apărării ucrainean Hanna Maliar a declarat luni că trupele ruse și-au intensificat bombardamentele în estul Ucrainei, încercând să recupereze pozițiile pierdute toamna trecută în regiunea Harkov.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău