Ucraina testează sistemul de control biometric la punctele de frontieră cu Rusia

  • 27 Decembrie 2017 11:17
Ucraina testează sistemul de control biometric la punctele de frontieră cu Rusia

Serviciul de Frontieră al Ucrainei testează, începând cu 27 decembrie, sistemul de control biometric a persoanelor la punctele de trecere a frontierei, un program aflat inițial în etapa de testare la granița cu Rusia, prin care sunt strânse date biometrice în scopul consolidării securității naționale - scrie Ukrainska Pravda.

Aceste teste vizează verificarea capacității polițiștilor de frontieră din Ucraina de a implementa oficial sistemul de control biometric la 1 ianuarie 2018. De la începutul anului viitor, noul sistem de colectare a datelor biometrice va funcționa în 157 de puncte de trecere a frontierei ucrainene și va permite nu doar verificarea perioadei de ședere în țară a străinilor, ci și conectarea la baza de date a Interpol. Vor fi verificate pașapoartele, cărțile de identitate, permisele de conducere și chiar documentele tehnice.

Potrivit polițiștilor de frontieră ucraineni, probleme tehnice la intrarea în Ucraina pot apărea doar în cazul turiștilor care nu au pașapoarte biometrice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău