Ucraina susține că vizita lui Biden transmite un semnal Moscovei: „Nimănui nu îi este frică de tine''

  • 20 Februarie 2023 18:22
Ucraina susține că vizita lui Biden transmite un semnal Moscovei: „Nimănui nu îi este frică de tine''

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat că vizita-surpriză a președintelui american Joe Biden de luni la Kiev transmite un semnal clar Rusiei că "nimănui nu îi este frică de tine" și a elogiat acest moment drept "o victorie a poporului ucrainean și a președintelui Volodimir Zelenski", relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat, șeful diplomației ucrainene a spus că vizita este una "istorică" și că atât Biden, cât și Zelenski sunt încântați de convorbirile lor de luni.

"Această vizită este victoria poporului ucrainean și a președintelui Zelenski. A fost efectuată în pofida a tot pentru binele victoriei Ucrainei și a întregii lumi libere. Este un semnal clar pentru mlaștină - nimănui nu-i este frică de tine!", a spus el.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulțumit omologului său american Joe Biden pentru că a efectuat vizita la Kiev "într-un moment foarte dificil".

"Această discuție ne aduce mai aproape de victorie. Astăzi negocierile noastre au fost foarte fructuoase... Au fost foarte importante și cruciale", a spus Zelenski în declarațiile comune cu Biden în fața presei.

Zelenski a spus că rachetele cu rază lungă de acțiune sunt în discuție și că a luat notă de ajutorul suplimentar promis de Biden.

Acesta este "un semnal clar că tentativa Rusiei de relansare nu va avea nicio șansă", a spus președintele ucrainean, potrivit unui jurnalist care a făcut deplasarea împreună cu Biden.

"Rusia vrea să șteargă Ucraina de pe hartă. Războiul de cucerire al lui Putin eșuează", a spus la rândul său Joe Biden. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău