Ucraina susține că trupele sale avansează spre Izium, în timp ce luptele se intensifică în Donbas

  • 09 August 2022 13:27
Ucraina susține că trupele sale avansează spre Izium, în timp ce luptele se intensifică în Donbas

Ucraina a anunțat, marți, bombardamente intense ale Rusiei peste linia frontului, în timp ce ambele părți s-au învinovățit reciproc pentru atacul din weekend asupra centralei nucleare de la Zaporojie, care a declanșat îngrijorarea la nivel internațional cu privire la un potențial dezastru atomic, relatează Reuters.

Lupte grele au fost raportate în orașele din prima linie din apropierea orașului Donețk din est, unde oficialii ucraineni au declarat că trupele ruse lansează valuri de atacuri în timp ce încearcă să preia controlul asupra regiunii industrializate Donbas, scrie G4Media.

„Situația din regiune este tensionată – bombardamentele sunt constante pe toată linia frontului… Inamicul lansează, de asemenea, foarte mult atacuri aeriene”, a declarat guvernatorul regional Donețk Pavlo Kyrylenko pentru televiziunea ucraineană.

„Inamicul nu are succes. Regiunea Donețk rezistă”.

În jurul Harkovului, la nord-est, trupele ucrainene au capturat orașul Dovhenke de la ocupanții ruși și înaintau spre Izium, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovici într-un videoclip postat pe YouTube.

„Situația este foarte interesantă. Forțele Ucrainei se mișcă cu mult succes. Încercările Rusiei de a recâștiga terenul pierdut nu au izbutit. Ucraina ar putea ajunge să le încercuiască”, a spus el.

În sud-est, podul cheie Antonovskyi peste râul Nipro din regiunea Herson a fost din nou vizat de forțele ucrainene care încercau să distrugă liniile de aprovizionare rusești.

Yuri Sobolevsky, adjunctul șefului consiliului regional Herson, înlăturat de forțele de ocupație ruse, a declarat pe Telegram că podul a fost grav avariat după „acțiuni peste noapte”.

Reuters nu a putut verifica informațiile.

Subsecretarul american al Apărării pentru politică, Colin Kahl, a declarat luni că Rusia a suferit între 70.000 și 80.000 de victime, fie ucise, fie rănite, de când a început invazia sa în Ucraina pe 24 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău