Ucraina speră să adere la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO în toamna acestui an

  • 14 Februarie 2020 10:00
Ucraina speră să adere la Programul Parteneriatului Consolidat al NATO în toamna acestui an

Ministrul ucrainean al apărării, Andri Zahorodniuk, a anunțat că Ucraina intenționează să se alăture Programului Parteneriatului Consolidat (Enhanced Opportunities Partners/EOP) al NATO în luna octombrie a acestui an - scrie RBC, citat de rador.

Potrivit agenției, solicitarea privind acceptarea Ucrainei în programul statelor partenere cu oportunități sporite în relația cu Alianța a fost transmisă în mod oficial pe data de 15 ianuarie. Ministrul ucrainean al apărării a explicat că NATO consideră că această platformă (EOP - n.red) oferă avantaje în ceea ce privește posibilitatea de a furniza asistență Ucrainei.

"Acesta este motivul pentru care facem demersul respectiv. Va fi un pas important pentru noi. Statele NATO înțeleg acest lucru și tocmai din aceste motive ne susțin. EOP are o serie de avantaje pentru noi" - a explicat ministrul apărării de la Kiev.

Amintim că pe 15 ianuarie, Ucraina a depus oficial o cerere de participare la programul statelor partenere cu oportunități sporite în relația cu Alianța (Enhanced Opportunities Partners), vicepremierul ucrainean pentru integrare europeană și euroatlantică, Dmitro Kuleba, explicând că apartenența la acest program va contribui la un schimb de informații mai eficient între Ucraina și NATO.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău