Ucraina și Rusia au încheiat un acord privind tranzitul petrolului pe o perioadă de 10 ani

  • 03 Decembrie 2019 17:50
Ucraina și Rusia au încheiat un acord privind tranzitul petrolului pe o perioadă de 10 ani

Companiile "UkrTransNafta" și "TransNeft" au încheiat un acord privind serviciile de tranzit al petrolului prin teritoriul Ucrainei pentru o perioadă de 10 ani, a anunțat, marți, compania "UkrTransNafta" pe pagina sa de Facebook.

"La 3 decembrie 2019, companiile "UkrTransNafta" și "TransNeft" au încheiat un act adițional la Acordul privind furnizarea de servicii de transport al petrolului prin teritoriul Ucrainei, care prelungește valabilitatea acestuia pentru încă 10 ani, de la 1 ianuarie 2020 până la 1 ianuarie 2030" - se afirmă în comunicat.

Documentul a fost semnat de directorul "UkrTransNafta", Nikolai Gavrilenko, și de vicepreședintele "Transneft", Serghei Andronov, în cadrul conferinței internaționale "Energetica în secolul XXI" de la Zagreb, Croația.

"Pe lângă prelungirea acordului, acordul adițional dintre "UkrTransNafta" și "TransNeft" actualizează, de asemenea, o serie de prevederi ale acordului inițial ținând cont de situația actuală și modificările de pe piața serviciilor de transport al petrolului în regiune" - se mai afirmă în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău