Ucraina și Rusia au făcut schimb de sute de soldați uciși

  • 04 Iunie 2022 20:12
Ucraina și Rusia au făcut schimb de sute de soldați uciși

Ucraina și Rusia au făcut schimb de circa 320 de trupuri de soldați uciși, potrivit autorităților de la Kiev, informează sâmbătă dpa, citată de Agerpres.

Schimbul a avut loc pe 2 iunie, pe linia frontului din regiunea Zaporojie, fiecare dintre cele două părți predând celeilalte circa 160 de trupuri neînsuflețite, a precizat guvernul ucrainean.

Ucraina a cerut în mod repetat Rusiei să-i predea trupurile soldaților săi uciși, acuzând Moscova că își tratează propriile forțe militare ca pe "carne de tun" și că nu-i pasă ca soldații săi uciși să aibă parte de o înmormântare demnă.

Serviciile de informații ucrainene și statul major al forțelor armate au fost implicate în acest schimb.

Pe 31 mai, Ministerul Apărării rus a anunțat că Rusia va preda în curând Ucrainei corpurile neînsuflețite a 152 de combatanți ucraineni găsite într-o "dubă izotermă" pe teritoriul combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol, port strategic la Marea Azov aflat în prezent sub controlul forțelor ruse și al milițiilor proruse din Donețk.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat un război neprovocat și nejustificat împotriva Ucrainei, Moscova susținând că este vorba despre o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău