Ucraina și Rusia ar putea face schimb de prizonieri

  • 15 Iulie 2019 17:58
Ucraina și Rusia ar putea face schimb de prizonieri

Ucraina și Rusia ar putea face schimb de prizonieri în câteva zile, dacă Kievul va demonstra voință politică în acest sens, a declarat luni, 15 iulie, liderul opoziției pro-Rusia de la Kiev, Viktor Medvedciuk.

Reuters transmite că oficialul ucrainean a precizat că schimbul de prizonieri l-ar putea include și pe realizatorul de filme Oleg Sențov, condamant la închisoare de Moscova pentru acuzații de terorism.

Viktor Medvedciuk a făcut declarațiile înaintea alegerilor parlamentare din Ucraina, care vor avea loc duminică, 21 iulie. Sondajele de opinie relevă că partidul președintelui Volodimir Zelenski va câștiga scrutinul, dar nu va obține o majoritate parlamentară.

De asemenea, al doilea partid în cursa electorală este partidul lui Viktor Medvedciuk, dar aceasta a respins deja ideea unei coaliții cu partidul lui Zelenski, pentru că ideologiile celor două partide sunt mult prea diferite, după a declarat Viktor Medvedciuk pentru Reuters. Rusia deține zeci de prizonieri ucraineni, dar nu se știe câți ruși sunt deținuți în Ucraina. 

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău