Ucraina și Rusia anunță că au schimbat câte 20 de prizonieri

  • 13 Octombrie 2022 18:30
Ucraina și Rusia anunță că au schimbat câte 20 de prizonieri

Ucraina și Rusia au anunțat, fiecare de partea sa, că au procedat la un nou schimb de prizonieri, câte 20 din fiecare tabără, la două zile după o altă operațiune de acest tip între Kiev și Moscova, transmite AFP.

Nou schimb de prizonieri, noi momente de bucurie. Am reușit să eliberăm 20 de persoane', a salutat pe Telegram șeful de cabinet al președinției ucrainene, Andrii Iermak.

El a precizat că este vorba despre '14 soldați ai forțelor armate ucrainene, patru ai apărării teritoriale, un membru al gărzii naționale și un membru al forțelor navale ucrainene'.

Printre aceștia, 'au fost unii pe care rușii îi țineau în detenție la Olenivka (închisoare din regiunea Donețk, n.red.) și în zonele ocupate ale regiunilor Zaporijie și Herson', a menționat Iermak.

Soldații eliberați 'sunt supuși acum unor examene medicale', a adăugat el, însoțindu-și mesajul de două fotografii și un foarte scurt video care îi arată pe foștii prizonieri așezați într-un autobuz, în uniforme militare.

La rândul său, Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agențiile ruse, a confirmat că '20 de militari ruși au revenit din teritoriul ucrainean controlat de Kiev'.

'Toți militarii eliberați primesc asistența psihologică și medicală necesară', a indicat ministerul, transmite Agerpres.

Marți, președinția ucraineană a declarat că a obținut eliberarea a 32 de soldați în cadrul unui schimb cu Rusia, precum și recuperarea cadavrului unui israelian care a luptat de partea trupelor Kievului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău