Ucraina și Canada au convenit asupra furnizării de arme pentru armata ucraineană

  • 03 Iulie 2019 09:15
Ucraina și Canada au convenit asupra furnizării de arme pentru armata ucraineană

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, aflat, marți, într-o vizită la Toronto, a anunțat că partea ucraineană și cea canadiană au ajuns la un acord privind consolidarea cooperării militare dintre Canada și Ucraina - scrie agenția RBC.

În timpul unei conferințe de presă comune cu premierul Canadei, Justin Trudeau, președintele Zelenski a menționat că părțile au ajuns la un acord de principiu privind posibilitatea ca partea canadiană să furnizeze armatei ucrainene arme defensive și echipamente militare de ultimă generație.

"Suntem interesați de consolidarea cooperării cu Canada în domeniul militar, în special în ceea ce privește misiunea de instruire militară Unifer, care va funcționa în Ucraina până în 2022. Aceasta este o contribuție importantă la consolidarea capacității noastre de apărare" - a declarat Zelenski.

Potrivit agenției RBC, în cadrul operațiunii Unifer, armata ucraineană este pregătită de către specialiști canadieni începând cu anul 2015. Până în prezent, peste 10.000 de soldați ai Forțelor Armate din Ucraina au fost instruiți de experți din Canada.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău