Ucraina: Șeful Grupului Wagner anunță capturarea unei noi localități la nord de Bahmut

  • 15 Martie 2023 16:05
Ucraina: Șeful Grupului Wagner anunță capturarea unei noi localități la nord de Bahmut

Grupul de mercenari ruși Wagner a cucerit miercuri, 15 martie, localitatea Zaliznianske, la nord de Bahmut, strângând și mai mult cercul în jurul acestui bastion ucrainean din Donbas, transmite Agerpres.

Acesta afirmă că "în ciuda lipsei de muniție", a "foamei de provizii", în urma unor lupte aprige, unitățile de asalt "strâng cercul în jurul localității Bahmut". "Astăzi dimineață, Zaliznianske a fost cucerită de Wagner", a informat Prigojin, pe contul său de Telegram.

El a descris luni ca "foarte dificilă" situația din Bahmut și a declarat că trupele ucrainene luptă "pentru fiecare metru".

Potrivit grupului Wagner, Forțele Armate Ucrainene trimit din ce în ce mai multe rezerve în această localitate, pe care rușii încearcă să o captureze de vara trecută.

La rândul său, Prigojin a precizat că unitățile Wagner "avansează" în oraș, considerat de ambele părți ca fiind important pentru viitorul bătăliei finale pentru Donbas.

Șeful Wagner, care a criticat aspru Ministerul rus al Apărării pentru lipsa de sprijin pentru gruparea sa, principala forță de asalt a Rusiei pe front, a indicat că a primit în sfârșit o parte din muniția pe care o ceruse.

În acest weekend, grupul de mercenari a primit 27 de camioane încărcate cu muniție.

"La finalul săptămânii, luptătorii grupului paramilitar ar fi ocupat poziții favorabile în zona industrială a uzinei metalurgice AZOM din Bahmut, conform lui Andrei Marociko, reprezentant al autorităților impuse de Rusia în Lugansk. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău