Ucraina revendică progrese de-a lungul frontului de sud

  • 25 Iulie 14:54
Ucraina revendică progrese de-a lungul frontului de sud

Forțele ucrainene au înregistrat progrese de-a lungul frontului de sud, potrivit oficialilor militari de la Kiev și rapoartelor de pe câmpul de luptă, scrie CNN.

Andrii Kovalov, purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei ucrainene, a declarat marți că forțele Kievului „au avut succes în direcția Staromaiorske”, pe frontul Berdiansk, la sud de Velika Novosilka.

Într-o actualizare de marți, statul major general a declarat că forțele rusești au continuat să se concentreze pe împiedicarea avansării Ucrainei de-a lungul frontului sudic, indicând o rezistență puternică.

„În același timp, forțele de apărare ucrainene continuă să desfășoare operațiunea ofensivă, pe axele Melitopol și Berdiansk, consolidându-și pozițiile”, a adăugat acesta.

Unele dintre aceste operațiuni ofensive spre Melitopol au loc la sud de orașul Orihiv, fiind raportate unele progrese în ultimele 24 de ore.

Institutul pentru Studiul Războiului a declarat că Ucraina ar fi reușit să avanseze 1,7 kilometri spre periferia nord-estică a satului Robotine.

Avansarea a fost documentată de mai mulți bloggeri militari ruși.

Unii dintre acești bloggeri au raportat că Ucraina a schimbat vectorul atacului său în zonă, ocolind fortificațiile rusești cu sprijinul artileriei sale, împingând trupele Moscovei înapoi.

„Au reușit să forțeze unități ale forțelor armate ale Federației Ruse să se retragă pe poziții mai avantajoase”, a declarat bloggerul militar rus War Gonzo.

Axa Melitopol a fost unul dintre principalele puncte forte ale primelor etape ale contraofensivei ucrainene, unde Kievul a folosit pentru prima dată o parte din echipamentele occidentale pe care le-a primit special pentru acest atac, dar a întâmpinat o rezistență dură a Rusiei.

În est, forțele ucrainene i-au respins pe ruși în apropiere de Andriivka, chiar la sud de orașul Bahmut, a mai afirmat purtătorul de cuvânt Kovalov. Avansarea are loc în timp ce trupele ucrainene continuă operațiunile ofensive la nord și la sud de Bahmut, a spus el.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-5,04
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Wed
1
Thu
0
Fri
0
Sat
-0
Sun
-0
Arhivă Radio Chișinău