Ucraina restricționează accesul cetățenilor ruși pe teritoriul său

  • 03 Februarie 2015 15:07
Ucraina restricționează accesul cetățenilor ruși pe teritoriul său

Kievul a anunțat marți măsuri menite a limita în mod considerabil accesul pe teritoriul Ucrainei al cetățenilor ruși, începând cu luna martie, pe fondul recrudescenței violențelor în estul țării, relatează Agerpres.

Astfel, de la 1 martie, cetățenii ruși care doresc să călătorească în Ucraina nu vor mai putea utiliza pașaportul intern, echivalent în Rusia cu o carte de identitate, a anunțat guvernul de la Kiev.

Această măsură ar putea reduce în mod considerabil numărul rezidenților ruși care intră în Ucraina, în condițiile în care mai mult de două treimi dintre ei nu dispun de un pașaport pentru străinătate.

În plus, premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a dispus serviciilor pentru migrație și frontieră să verifice durata șederii în țară a cetățenilor ruși.

La 17 aprilie 2014, Ucraina a limitat intrarea pe teritoriul său pentru rușii și ucrainenii, cu vârste cuprinse între 16 și 60 de ani, cu actele înregistrate în Crimeea - peninsulă ucraineană în Marea Neagră anexată în martie trecut de Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău