Ucraina recunoaște că forțele ruse de ocupație au avansat în Bahmut, folosind tactica pământului pârjolit aplicată în Siria

  • 20 Aprilie 2023 10:27
Ucraina recunoaște că forțele ruse de ocupație au avansat în Bahmut, folosind tactica pământului pârjolit aplicată în Siria

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a recunoscut miercuri că trupele ruse au reușit înaintări în orașul Bahmut din estul Ucrainei, dar le-a atribuit tacticilor pământului pârjolit folosite deja în Siria de armata rusă, care acum le aplică din nou în orașul ucrainean, relatează agenția Agerpres, care citează EFE și postul CNN.

"Inamicul și-a mobilizat toate eforturile pentru a-l lua sub control. Și-au concentrat acolo nu doar cele mai profesioniste unități, Wagner, forțe speciale, trupe de asalt aeropurtate, dar trimit de asemenea arme și echipamente", a spus responsabila ucraineană la postul public de televiziune.

"Ei nu ne pot confrunta în lupte de stradă pentru că le pierd, așa că au recurs la tacticile lor siriene dovedite și acum șterg de pe fața pământului clădiri. Într-o asemenea situație, pozițiile sunt foarte greu de ținut. De fapt, sunt imposibil de ținut", a explicat Hanna Maliar.

Ea a susținut în același timp că trupele ruse "suferă acolo pierderi uriașe", în timp ce trupele ucrainene au "pierderi minime".

Responsabila ucraineană a mai vorbit despre contraatacuri pe care armata ucraineană le-a lansat în zone precum Bahmut, Mariinka, Avdiivka și Liman, toate în estul Ucrainei, și a indicat că aceste acțiuni trebuie să fie privite ca o parte a contraofensivei prin care Ucraina speră să recupereze în săptămânile sau lunile următoare teritoriile ocupate de Rusia.

De partea sa, Moscova afirmă că trupele aeropurtate ruse au blocat orașul Bahmut dinspre nord și sud, în timp ce gruparea Wagner a mai înaintat în interiorul orașului, unde a "eliberat" încă trei grupuri de clădiri în părțile de nord-vest, centru și sud-vest ale orașului.

În acest timp, un purtător de cuvânt militar ucrainean a acuzat Moscova de "provocare", după ce gruparea Wagner a susținut că trupe ucrainene în retragere au aruncat în aer patru clădiri din Bahmut și ar fi ucis astfel 20 de civili.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău