Ucraina raportează lupte grele în estul țării

  • 10 Martie 11:03
Ucraina raportează lupte grele în estul țării

Trupele ruse au crescut presiunea asupra pozițiilor defensive ucrainene în timpul unor lupte grele în estul Ucrainei, a declarat sâmbătă comandantul ucrainean al regiunii.

Luptele sunt centrate în zona situată la vest de Bahmut, a declarat Serhii Sidorinon pentru televiziunea ucraineană."Inamicul suferă pierderi grele, dar își completează constant rândurile cu noi rezerve", a spus el. Scopul atacurilor rusești este să ajungă la Ceasiv Yar."Se luptă ziua, dar și noaptea", a spus Sidorin potrivit Agerpres.

La rândul lor, forțele armate ucrainene au încercat să rupă avântul ofensiv rusesc cu contraatacuri, dar au fost împinse înapoi în satul Ivanivske.

"Inamicul încearcă în prezent să ia cu asalt orașul, atât frontal, cât și dinspre flancuri", a spus Sidorin. Informațiile nu au putut fi inițial verificate în mod independent.

Între timp, oficiali de la Moscova și din sudul Rusiei au declarat sâmbătă că apărarea antiaeriană a doborât zeci de drone ucrainene care au vizat zone din sudul Rusiei în timpul nopții.

Efectele unui atac asupra orașului Taganrog de la Marea Azov sunt încă în curs de evaluare, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev.

Potrivit rapoartelor ruse, regiunea Rostov din apropierea graniței cu Ucraina a fost cel mai puternic afectată, fiind înregistrate 41 de atacuri. De asemenea, au fost distruse mai multe drone care se apropiau de orașul Morozovsk, la aproximativ 230 de kilometri de capitala regională Rostov-pe-Don.

Presa independentă a raportat că dronele ucrainene au vizat și o fabrică de avioane militare rusești din regiune. Inițial nu au existat informații despre daune.

În regiunea Kursk, guvernatorul a raportat că resturi de la o dronă ucraineană doborâtă au lovit acoperișul unui spital, dar nu au provocat victime.

Pe frontul diplomatic, membrii Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei (UDCG) urmează să se întâlnească din nou luna aceasta la Baza Aeriană Ramstein din Germania pentru a discuta sprijinul pentru efortul de război al Kievului. La invitația secretarului american al Apărării Lloyd Austin, grupul urmează să se întrunească pe 19 martie.

Cunoscută și sub numele de Grupul Ramstein, alianța a 56 de țări coordonează livrările de arme către Ucraina, care se bazează pe sprijinul occidental pentru a respinge forțele ruse. De asemenea, miniștrii apărării și oficialii militari de vârf sunt așteptați să discute și despre alte preocupări comune de securitate la această reuniune a grupului. UDCG este formată din toate cele 32 de state membre ale NATO, inclusiv Suedia după aderarea sa pe 7 martie, precum și alte 24 de țări care s-au opus invaziei ruse. Ultima întâlnire a avut loc, prin videoconferință, pe 14 februarie.

Citiți și: Ucraina evacuează forțat civilii din 75 de localități din regiunea Harkov

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:3,6 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău