Ucraina: Prorușii din Donețk recunosc situația dificilă din jurul orașului Liman

  • 29 Septembrie 2022 18:54
Ucraina: Prorușii din Donețk recunosc situația dificilă din jurul orașului Liman

Separatiștii proruși din Donețk, în estul Ucrainei, au recunoscut joi că situația creată în jurul orașului Liman este 'dificilă' și 'tensionată', pe fondul încercărilor forțelor armate ucrainene de a încercui din mai multe direcții trupele ruse aflate în această zonă, relatează EFE.

„Situația din Liman este încă destul de tensionată și de dificilă, forțele armate ucrainene încearcă în mod regulat să atace”, a declarat un reprezentant al administrației autoproclamatei republici populare Donețk, Aleksei Nikonorov, la televiziunea de stat rusă.

Nu sunt încercări izolate, spune el, anticipând că acestea vor continua și în zilele următoare, trasmite agerpres.

Potrivit acestuia, trupele ruse și milițiile proruse „reușesc deocamdată să respingă toate aceste atacuri”.

Liman se află la nord-est de principalele două bastioane ale armatei ucrainene din Donețk: Sloviansk și Kramatorsk și la sud-est de Izium, în regiunea Harkov, pe care trupele ucrainene au eliberat-o în recenta lor contraofensivă.

Institutul pentru Studiul Războiului din SUA (ISW) remarcă într-o analiză transmisă joi că există o îngrijorare tot mai mare în rândul bloggerilor militari ruși, care sugerează că forțele ruse ar putea suferi o înfrângere iminentă în această zonă.

Aceștia și corespondenți militari ruși afirmă că trupele Kievului au avansat la vest, nord și nord-est de Liman.

Ei susțin că armata ucraineană acționează pentru a finaliza încercuirea forțelor inamice în Liman și de-a lungul malului nordic al râului Siverski Doneț din această zonă.

„Colapsul încercuirii de la Liman va avea probabil consecințe majore pentru gruparea rusă în nordul regiunii Donețk și în vestul regiunii Lugansk și ar putea permite trupelor ucrainene să amenințe pozițiile ruse de-a lungul graniței vestice a regiunii Lugansk și în zona Severodonețk-Lisiceansk”, aflată sub control rusesc din iulie, apreciază ISW. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău