Ucraina | Prezența trupelor ruse în Transnistria amenință securitatea în Europa

  • 22 Iulie 2017 14:26
Ucraina | Prezența trupelor ruse în Transnistria amenință securitatea în Europa

Prezența trupelor ruse în regiunea separatistă transnistreană reprezintă un pericol la securității în Europa. Declarații în acest sens a făcut secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare din Ucraina, Oleksandr Turcinov, în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o, la Kiev, cu vicepremierul moldovean pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan.

„Războiul hibrid purtat de Federația Rusă împotriva unei țări suverane a început în 1992, în Republica Moldova”, a declarat Turcinov, adăugând că refuzul Rusiei de a-și respecta angajamentele internaționale privind retragerea militarilor săi din Transnistria reprezintă un factor de destabilizare a securității în Europa, potrivit unui comunicat al Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare de la Kiev.

Cei doi au discutat un complex de măsuri pentru coordonarea acțiunilor în probleme de securitate, cu scopul stabilizării situației din regiune, precizează sursa citată.

Potrivit lui Gheorghe Bălan, Ucraina oferă Republicii Moldova un bun exemplu de contracarare a agresiunii, în particular de luptă cu propaganda rusească.

De asemenea, cele două părți și-au exprimat interesul privind coordonarea acțiunilor pentru restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei și Republicii Moldova, pentru a asigura un climat de securitate în Europa, se mai arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău