Ucraina: Președintele Zelenski anunță că platforma de donații United24 ajută la finanțarea dronelor și la deminare

  • 06 Mai 2023 10:25
Ucraina: Președintele Zelenski anunță că platforma de donații United24 ajută la finanțarea dronelor și la deminare

Președintele Volodimir Zelenski a sărbătorit succesele platformei de donații United24 pentru Ucraina, pe care a lansat-o anul trecut, spunând că aceasta contribuie la finanțarea proiectelor de apărare și reconstrucție ale țării, informează Agerpres.

Scopul inițial de a uni oamenii din întreaga lume pentru a face campanie pentru Ucraina și pentru libertate a reușit, a anunțat președintele Zelenski în discursul său video de vineri seara.

Donațiile strânse în 110 țări au sprijinit, printre altele, construirea flotei de drone navale și toate proiectele legate de drone pentru front."Mii de drone fac Ucraina mai puternică", a afirmat șeful statului ucrainean.

Platforma a strâns până acum donații în valoare de peste 325 de milioane de dolari de la înființarea în urmă cu exact un an, potrivit unei prezentări de pe site-ul său.

Pe lângă sectorul militar, fondurile strânse sunt în prezent folosite și în sectorul medical."Acum adăugăm un sector educațional - restaurarea școlilor, precum și deminarea", a adăugat Volodimir Zelenski. Deminarea, în special, este "o sarcină importantă pentru Ucraina, care poate fi implementată nu în decenii, ci în ani de zile, dacă există suficient sprijin global". 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău