Ucraina poartă negocieri cu țările NATO în vederea consolidării capacităților sale de apărare în Marea Neagră și în Marea Azov

  • 27 Februarie 16:14
Ucraina poartă negocieri cu țările NATO în vederea consolidării capacităților sale de apărare în Marea Neagră și în Marea Azov

Ucraina poartă negocieri cu țările din cadrul NATO pentru a-și consolida capacitățile de apărare în Marea Neagră și în Marea Azov, fiind vorba, în special, de furnizarea de nave și armament către partea ucraineană - transmite televiziunea TSN, subliniind că aceasta este una dintre prioritățile Kievului pentru anul 2020.

Negocierile sunt aproape de etapa finală pentru bărci de patrulare de tip Island, care, cel mai probabil, vor fi transferate în curând în Baltimore, unde specialiști din Statele Unite le vor pregăti pentru a le trimite armatei ucrainene. TSN amintește că, toamna trecută, Ucraina a convenit cu partea americană un nou transfer de bărci de tip Island, care ar urma să traverseze Bosforul în al doilea trimestru al anului viitor.

Negocierile tehnice în acest caz se află pe ultima sută de metri, părțile urmând să elaboreze și un plan de instruire pentru viitoarele echipaje de pe aceste nave. Totodată, în cadrul platformelor de negociere de la Bruxelles și în discuțiile cu statele NATO, Kievul încearcă să obțină nave și diverse tipuri de arme, astfel încât să-și poată consolida apărarea în sud-estul țării. Deocamdată, Ministerul Apărării de la Kiev nu a oferit informații cu privire la tipurile de nave și armament luate în calcul, însă, potrivit viceministrului ucrainean al apărării, Alina Frolova, "consolidarea noastră nu se va limita la bărci de tip Island".

"Negociem cu toate țările, astfel încât să avem o gamă completă de oportunități și să putem alege exact opțiunile care ne interesează" - a dat asigurări Frolova.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21
Ploaie ușoară
Umiditate:88 %
Vint:3,1 m/s
Wed
18
Thu
21
Fri
22
Sat
23
Sun
19

Curs oficial BNM 07 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5560 0.1665
USD 17.3147 0.0528
RON 4.0429 0.0346
UAH 0.6401 0.0046
RUB 0.2408 -0.0018
Arhivă Radio Chișinău