Ucraina: Peste 900 de secții de poliție funcționează ca „puncte de invincibilitate”

  • 01 Decembrie 2022 10:40
Ucraina: Peste 900 de secții de poliție funcționează ca „puncte de invincibilitate”

Ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, a anunțat că peste 900 de secții de poliție din Ucraina funcționează ca „puncte de invincibilitate”, centre care oferă – gratuit și non-stop – electricitate, apă, căldură, servicii de Internet, conexiune de telefonie mobilă și medicamente. Monastirski a verificat modul în care unitățile Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina sunt pregătite să acționeze în condiții extreme în contextul întreruperii pe termen lung a energiei electrice și a căldurii, transmite Rador.

„Pe lângă punctele de invincibilitate ale Serviciului pentru Situații de Urgență, care au ajuns deja la 1.008 (staționare și mobile), vorbim și despre faptul că peste 900 de astfel de puncte s-au deschis acum și în secții de poliție, unde oamenilor li se oferă căldură, electricitate, apă etc” – a explicat ministrul de interne de la Kiev.

Acesta a remarcat că oamenii folosesc în mare parte „punctele de invincibilitate” mobile. Monastirski a mai adăugat că guvernul ucrainean lucrează în mod activ pentru a se asigura că toate aceste centre au conexiune la Internet și semnal la telefon. „În două săptămâni – am discutat despre asta și cu vicepremierul Fedorov (Mihailo Fedorov, vicepremier și ministru pentru transformare digitală, n.r.) – toate punctele de invincibilitate ar trebui să aibă Internet prin Starlink sau fibră optică” , a adăugat ministrul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău