Ucraina: Ocupația rusă anunță că a „eliminat'' un grup armat la Herson

  • 18 Septembrie 2022 16:48
Ucraina: Ocupația rusă anunță că a  „eliminat'' un grup armat la Herson

Autoritățile de ocupație ruse din Herson, sudul Ucrainei, au anunțat că un grup armat a fost distrus în lupte sâmbătă seară în centrul acestui oraș, care este ținta unei contraofensive ucrainene, informează duminică France Presse.

"În centrul Hersonului, a avut loc o confruntare între unități ale armatei ruse care patrulează pe străzile orașului și un grup neidentificat", a declarat sâmbătă seară pe Telegram administrația de ocupație.

„După o luptă scurtă, atacatorii au fost eliminați', a adăugat această sursă, precizând că niciun soldat rus și niciun civil nu a fost rănit.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Sud al armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk, a denunțat o "provocare".

Vorbind la un canal de televiziune ucrainean duminică dimineață, ea a declarat că "tirurile și exploziile de ieri din Herson sunt o provocare a ocupantului", transmite Agerpres.

În Rusia, media publică Vesti a difuzat un video arătând două vehicule blindate înconjurate de soldați în timpul incidentului, pe un bulevard din zona gării Herson. În această înregistrare video, unul dintre blindate deschide focul de mitralieră, în timp ce se aud alte tiruri.

Duminică dimineață, un oficial al ocupației ruse, Kirill Stremusov, a asigurat că situația era "calmă" în Herson. "Naziștii încearcă să atace, dar fără succes", a declarat el pe Telegram.

De la sfârșitul lunii august, trupele ucrainene duc o ofensivă importantă pentru recucerirea regiunii și orașului Herson, singura capitală regională a țării care a căzut în mâinile Rusiei, la începutul lunii martie, la câteva zile după lansarea atacului de către Kremlin, amintește AFP.

Mai mulți oficiali ai ocupației ruse în regiunea Herson, dar și din alte teritorii ucrainene cucerite de Moscova, au fost de asemenea uciși, ținte ale unor atacuri în ultimele luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău