Ucraina: O bază militară devastată de rachete rusești în apropiere de Kiev

  • 28 Iulie 2022 14:14
Ucraina: O bază militară devastată de rachete rusești în apropiere de Kiev

Rachete de croazieră ruse au vizat joi o bază militară situată în apropiere de Kiev, distrugând-o parțial, a anunțat Statul Major ucrainean, citat de AFP, citat de Agerpres.

"În jurul orei 05:00 dimineața (02:00 GMT), inamicul a lansat un atac trăgând șase rachete de croazieră Kalibr asupra unei unități militare din Liutej, în regiunea Kiev", a declarat presei Oleksii Gromov, un înalt responsabil al Statului Major ucrainean.

O clădire de la această bază a fost distrusă, iar alte două avariate, a specificat el, adăugând că una din cele șase rachete a fost doborâtă de antiaeriana ucraineană.

Rachetele au fost trase dinspre Crimeea, peninsula anexată în 2014 de Moscova, a indicat același înalt responsabil militar ucrainean. Potrivit Ukrinform, rachetele au fost lansate din Marea Neagră din zona Capului Fiolent.

Alte bombardamente cu lansatoare de rachete multiple au vizat regiunea Cernigov (Cernihiv) în nordul Ucrainei, care au fost lansate din Belarusul vecin, aliat al Moscovei, a adăugat Gromov, recunoscând că s-au înregistrat "pierderi" în rândul militarilor ucraineni, fără să indice vreo cifră.

Anterior, media ucrainene consemnau peste 20 de rachete lansate de forțele ruse dinspre Belarus asupra regiunilor Cernigov și Kiev.

Forțele ruse, potrivit lui Oleksii Gromov, continuă să facă tentative pentru a avansa în apropiere de Siversk și Bahmut, în Donbas, regiunea industrială pe care Moscova vrea să o cucerească. Situația acolo este "dificilă, dar în întregime sub control", a asigurat el.

În regiunea ocupată Herson, în sudul țării, unde forțele ucrainene sunt angajate în operațiuni de contraatac, trei sate au fost recucerite de la ruși în ultimele două săptămâni, a adăugat el.

Alți responsabili ucraineni au raportat bombardamente rusești în mai multe regiuni ale Ucrainei joi.

"Este o dimineață neliniștită. Din nou-teroarea rachetelor", a scris președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe Telegram, asigurând că totodată că Kievul "nu va ceda și nu va renunța".

Cel puțin o persoană a fost ucisă, iar alte două rănite în urma unui bombardament în regiunea Dnipropetrovsk, a anunțat pe Telegram guvernatorul său Valentin Reznicenko.

Guvernatorul regiunii Nikolaev, în sudul țării, a relatat despre un bombardament "masiv" cu rachete care a distrus o școală și a făcut cel puțin un rănit.

Primarul din Harkov, al doilea oraș ca mărime al țării, situat în nord-est, a evocat două atacuri cu rachete S-300, care au provocat incendii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău