Ucraina nu tolerează provocări în Zona de Securitate a R.Moldova

  • 28 Iunie 2018 16:53
Ucraina nu tolerează provocări în Zona de Securitate a R.Moldova

Ucraina a luat act de incidentele recent fixate în perimetrul Zonei de Securitate (deplasarea neautorizată a coloanelor de militari ruși și tehnică blindată - n.r.) și nu tolerează astfel de provocări.

Potrivit infotag.md, care citează un comunicat al Biroului Politici de Reintegrare, o declarație în acest sens a făcut reprezentantul special al Ucrainei în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană Viktor Krijanovski, la întrevederea cu viceprim-ministrul Cristina Lesnic. Diplomatul a fost însoțit de Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatîșin.

Totodată, diplomații ucraineni au reafirmat sprijinul Ucrainei pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, drept confirmare fiind votul exprimat în cadrul Adunării Generale a ONU la subiectul Rezoluției "Privind retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova".

Vicepremierul Cristina Lesnic a relevat problemele abordate în cadrul ultimelor întrevederi ale reprezentanților politici, activitățile desfășurate în grupurile de lucru sectoriale, evidențiind abordările părții moldovenești pe marginea subiectelor discutate și viziunile de soluționare a acestora.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău