Ucraina: Nou atac cu drone rusești asupra Kievului

  • 10 Septembrie 2023 09:35
Ucraina: Nou atac cu drone rusești asupra Kievului

Mai multe drone rusești au atacat Kievul duminică în zori, potrivit autorităților ucrainene care nu au raportat victime la început, scrie AFP.

O corespondentă a agenției France Presse a auzit peste zece explozii în cursul nopții, scrie Agerpres.

Potrivit șeful administrației civile și militare locale, Serhii Popko, resturi de la dronele doborâte de apărarea aeriană ucraineană au căzut în districtele Sviatoșinskii, Podilskii și Șevcenkivskii.

Autoritățile ucrainene nu au precizat imediat dacă toate dronele au fost doborâte sau dacă unele au lovit direct orașul.

Resturi au căzut peste o clădire rezidențială din cartierul Șevcenkivskii, din centrul Kievului, fără a provoca victime, dar au declanșat un incendiu care a fost stins de proprietarii clădirii, a declarat Popko pe Telegram.

În districtul Sviatoșinskii, situat în vestul capitalei, resturi au provocat un incendiu în parcul Sovkii, una dintre cele mai cunoscute grădini publice ale orașului, a declarat primarul Kievului, Vitali Kliciko, pe Telegram.

În districtul Podilskii din centrul Kievului, resturi au căzut pe un spațiu deschis și medicii sosiți la fața locului acordă îngrijiri unei persoane care a suferit un atac de "stres acut", potrivit edilului.

Tot potrivit primarului, mai multe resturi în flăcări au căzut pe un drum din districtul central Solomianskii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău