Ucraina: Nivelul de trai în teritoriile ocupate de Rusia amintește de cel din Cuba, declară serviciul de informații al armatei ucrainene. O situație ce caracterizează și regiunea transnistreană

  • 10 Iulie 2023 14:34
Ucraina: Nivelul de trai în teritoriile ocupate de Rusia amintește de cel din Cuba, declară serviciul de informații al armatei ucrainene. O situație ce caracterizează și regiunea transnistreană

Kirilo Budanov, șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării ucrainean (GUR), a declarat luni, 10 iulie, că nivelul de trai în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia amintește de cel din Cuba din cauza „degradării", „izolării" și „prăbușirii libertăților politice și economice" în insulă de la „venirea comuniștilor de la putere", o situație ce caracterizează și regiunea transnistreană, transmite EFE, citat de Agerpres.

„Teritoriile ucrainene temporar ocupate s-au transformat într-un fel de Cuba", declară Budanov într-un comunicat difuzat de GUR, în care se referă la situația din teritoriile controlate de Moscova în Ucraina, pe care o compară cu cea din regiunea separatistă prorusă de la Tiraspol din estul Republicii Moldova.

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, Cuba a votat în cadrul ONU împotriva condamnării agresiunii militare a Moscovei. Cuba întreține relații economice, militare și politice strânse cu Rusia și, potrivit unor informații recente, Havana ar fi trimis soldați să lupte alături de armata rusă.

În  regiunea transnistreană, Rusia dispune de un contigent de aproximativ 2.000 de militari, dintre care 1.600 reprezentând efectivele Grupului operativ al trupelor ruse GOTR, restul așa-numita forță de pace.

Comunicatul GUR denunță faptul că autoritățile de ocupație instalate de Rusia în estul și sudul Ucrainei „distrug capitalul social" și „infrastructurile", condamnă „educația, cultura și știința" la degradare și refuză „orice oportunitate de dezvoltare" pentru comunitățile locale.

Acesta este prețul așa-numitei „eliberări", se arată în comunicat, într-o aluzie la discursul președintelui rus Vladimir Putin în care acesta justifica invazia rusă în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău