Ucraina neagă implicarea în moartea căpitanului rus Rjițki, ucis la jogging, care ar fi lansat atacul cu "Kalibr" din Vinița

  • 11 Iulie 2023 18:03
Ucraina neagă implicarea în moartea căpitanului rus Rjițki, ucis la jogging, care ar fi lansat atacul cu

Kiril Budanov, șeful serviciului de informații al Ministrului Apărării din Ucraina, a declarat că agenția sa nu a fost implicată în uciderea căpitanului rus Stanislav Rjițki, informează Nexta. Autoritățile ruse au deschis un dosar penal pentru crimă după moartea lui Rjițki.

O persoană neidentificată l-a ucis luni pe Stanislav Rjițki, adjunctul departamentului de mobilizare din Krasnodar, împușcându-l de patru ori în piept și spate. Rjițki a murit pe loc, scrie Digi24.

Căpitanul rus se afla la jogging în momentul atacului, iar pe canalul rusesc de Telegram Baza a apărut informația că este posibil ca el să fi fost localizat cu ajutorul profilului său de pe aplicația de monitorizare Strava, întrucât obișnuia să alerge pe același traseu. BBC a verificat profilul public al lui Stanislav Rjițki de pe Strava și a descoperit că alerga frecvent prin zona unde se presupune că a fost ucis.

Stanislav Rjițki a fost comandat al submarinului Krasnodar, botezat după oraș, în marina rusă. Potrivit ministerului rus al Apărării, Krasnodar este un submarin diesel-electric construit pentru flota Mării Negre și proiectat „să lupte împotriva navelor de suprafață și a submarinelor, să amplaseze mine și să să efectueze recunoașteri”.

Presa ucraineană a scris că Stanislav Rjițki e posibil să se fi aflat la conducerea submarinului atunci când a lansat rachete "Kalibr" asupra orașului Vinița în data de 14 iulie 2022, ucigând 23 de oameni, inclusiv trei copii. Guvernul ucrainean a anunțat că atacul cu rachete "Kalibr" a fost lansat de pe un submarin din Marea Neagră.

Este neclar dacă el mai era căpitan al submarinului la momentul uciderii sale, notează Reuters. BBC mai citează canalul de Telegram Baza care scrie că, potrivit tatălui acestuia, Stanislav Rjițki a demisionat din armata rusă în decembrie 2021, înaintea invaziei, și a devenit adjunctul ofițerului însărcinat cu mobilizarea în regiunea Krasnodar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău