Ucraina: Miniștrii francez și ucrainean de externe s-au întâlnit într-un adăpost din Odesa

  • 27 Ianuarie 2023 08:32
Ucraina: Miniștrii francez și ucrainean de externe s-au întâlnit într-un adăpost din Odesa

Ministrul francez de externe Catherine Colonna s-a întâlnit joi, 26 ianuarie, la Odesa, cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, informează Agerpres.

„Cei doi au fost nevoiți să se întâlnească într-un adăpost din orașul-port de pe coasta ucraineană a Mării Negre din cauza sirenelor de raid aerian, a spus Kuleba.

„Probabil pentru prima dată în istorie când miniștri de externe au convorbiri în subsolul unei Opere. Iar motivul a fost o altă sirenă de raid aerian din cauza amenințării cu rachete rusești asupra Odesei", a scris el pe Twitter.

„Din cauza unei rachete rusești am experimentat prima mea întâlnire diplomatică bilaterală într-un adăpost. Cafeaua a fost caldă, merci", a scris Colonna pe Twitter, spunând ulterior că cei doi au vorbit despre "tot" în cadrul convorbirilor.


„Asistența noastră va continua în toate domeniile și atât timp cât este necesar. Vă mulțumim pentru primirea călduroasă, atât timp cât este nevoie, vom #StandWithUkraine".

Dmitri Kuleba a spus că așteaptă cu nerăbdare să discute în continuare despre rolul Franței în coaliția internațională privind tancurile, exporturile de cereale și formula păcii."Parteneriatul ucrainean-francez rămâne crucial pentru a pune capăt agresiunii ruse și a restabili pacea", a spus șeful diplomației ucrainene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău