Ucraina: Ministerul de Externe a început demersurile pentru vizita Maiei Sandu la Kiev

  • 18 Noiembrie 2020 13:26
Ucraina: Ministerul de Externe a început demersurile pentru vizita Maiei Sandu la Kiev

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a anunțat că instituția pe care o conduce lucrează deja la organizarea unei vizite la Kiev a noului președinte ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, care a subliniat anterior necesitatea cooperării cu Ucraina - scrie, miercuri, agenția RBC.

Potrivit lui Dmitro Kuleba, "este semnificativ faptul că Maia Sandu a avut primele conversații telefonice cu președinții ucrainean și român". "Președintele nostru a invitat-o să viziteze Ucraina, așa că deja lucrăm la organizarea acestei vizite" - a precizat șeful diplomației ucrainene.

Amintim că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a felicitat-o telefonic pe Maia Sanda pentru victoria obținută la alegerile prezidențiale din Republica Moldova și a invitat-o să efectueze o vizită în Ucraina. Într-un interviu acordat agenției ucrainene RBC, Maia Sandu, de asemenea, a declarat că se va întâlni în curând cu președintele Zelenski. În plus, după anunțarea rezultatelor alegerilor, Maia Sandu a declarat că Republica Moldova va construi relații de prietenie cu Ucraina.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău