Ucraina mai câștigă teren în apropiere de Bahmut. Nicio schimbare pe frontul de sud

  • 21 August 11:43
Ucraina mai câștigă teren în apropiere de Bahmut. Nicio schimbare pe frontul de sud

Ucraina a recucerit într-o săptămână trei kilometri pătrați de la forțele ruse în apropiere de Bahmut, în estul ocupat al țării, în timp ce pe frontul de sud nu a existat nicio „schimbare semnificativă”, a declarat luni un ministru adjunct al apărării, potrivit AFP.

„Alți trei kilometri pătrați au fost eliberați” lângă Bahmut săptămâna trecută, a declarat Ganna Maliar pentru televiziunea ucraineană, dând asigurări că forțele țării sale au recucerit 43 de kilometri pătrați din iunie, citează Agerpres

„În sud situația nu s-a schimbat semnificativ, trupele noastre de apărare continuă să avanseze către (orașele ocupate) Berdiansk și Melitopol”, a adăugat ea.

Ucraina este angajată de la începutul lunii iunie într-o vastă contraofensivă pentru a încerca să elibereze regiunile ocupate de Moscova.

În nord-estul Ucrainei, în zona Kupiansk, singurul sector al frontului în care forțele ruse atacă, Ganna Maliar a dat asigurări că linia ucraineană rezistă, în timp ce în sector au început evacuările.

„Toate bătăliile din ultima săptămână s-au încheiat cu înfrângere pentru inamic. Inamicul nu a avansat acolo”, a precizat ea.

Forțele ucrainene desfășoară o contraofensivă foarte grea, rușii petrecând iarna și primăvara întărindu-și pozițiile, cu tranșee, capcane antitanc și câmpuri de mine pe sute de kilometri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
6
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău