Ucraina: Lumea se îndreaptă „cu ochii larg deschiși'' spre „un război mai extins'' (ONU)

  • 06 Februarie 2023 19:10
Ucraina: Lumea se îndreaptă „cu ochii larg deschiși'' spre „un război mai extins'' (ONU)

Pe măsură ce ''riscurile de escaladare'' în Ucraina cresc, lumea se îndreaptă ''cu ochii larg deschiși'' către ''un război mai extins'', a declarat luni secretarul general al ONU în fața Adunării Generale a ONU, relatează Agerpres.

Război în Ucraina, criză climatică, sărăcie extremă: "Am început anul 2023 cu o convergență de provocări nemaivăzute în viața noastră", a declarat Antonio Guterres.

De asemenea, grupul de oameni de știință care gestionează ceasul Apocalipsei a estimat recent că omenirea nu a fost niciodată atât de aproape de sfârșitul lumii, aflat acum la 90 de secunde înainte de "miezul nopții", a amintit el, considerând aceasta un semnal de alarmă.

"Trebuie să ne trezim și să ne apucăm de treabă", a insistat el, enumerând o listă de probleme urgente pentru 2023. În fruntea acestei liste se află războiul din Ucraina.

"Perspectivele de pace continuă să se diminueze. Riscurile unei escalade și ale unui carnagiu continuă să crească", a avertizat responsabilul ONU.

"Mi-e teamă ca lumea să nu se îndrepte ca un somnambul spre un război mai extins, dar mi-e teamă că de fapt o face cu ochii larg deschiși", a spus el, înainte de a-și exprima îngrijorarea cu privire la alte amenințării la adresa păcii, de la conflictul israeliano-palestinian până în Afganistan, trecând prin Myanmar, Sahel sau Haiti.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău