Ucraina lovește adânc în interiorul teritoriului rus: O fabrică din Tula unde sunt produse sisteme Pantsir a fost lovită de drone ucrainene / Video

  • 22 Ianuarie 08:32
Ucraina lovește adânc în interiorul teritoriului rus: O fabrică din Tula unde sunt produse sisteme Pantsir a fost lovită de drone ucrainene / Video

Ucrainenii au reușit să lovească adânc în teritoriul rus în orașul Tula. E vorba de o facilitate de producție a sistemelor antiaeriene Pantsir-S1, care a fost lovită de drone ucrainene, scrie defenseromania.ro.

Publicația ucraineană Militarnyi precizează că exploziile la facilitatea de producție a sistemelor de apărare antiaeriană Panstir-S1 din orașul rus Tula au fost raportate pe un canal local de Telegram, scrie sursa citată.

Se pare că în dimineața zilei de 21 ianuarie 2024 dronele ucrainene au atacat uzina militară Shcheglovsky Val unde rușii produc Pantsir-S1. Potrivit sursei citate dronele aparțin Serviciului de Informații pentru Apărare din Ucraina.

Nu se precizează ce tip de drone au fost folosite în atac.

Remarcăm faptul că Tula se află la o distanță considerabilă de front, ucrainenii reușind să lovească tot mai des adânc în teritoriul Federației Ruse.

De subliniat însă că la uzina din Shcheglovsky Val sunt fabricate sisteme Pantsir-S1 destinate atât pentru Forțele Armate ale Federației Ruse, dar și pentru export.

Pe lângă aceste sisteme de apărare antiaeriană, la uzină sunt produse și arme ghidate și multe alte tipuri de muniție și sisteme.

Potrivit comentariilor de pe canalele de Telegram ruse, făcute de locuitorii din Tula, înainte de explozii s-au auzit drone în aer.

De remarcat că în noatea dintre 20-21 ianuarie 2024 au avut loc o serie de explozii în diferite regiuni ale Federației Ruse, ceea ce indică o acțiune mai amplă a forțelor de apărare ucrainene.

Ucrainenii au vizat puncte de infrastructură militară și a industriei militare ruse, nefiind lovite obiective civile.

Un 2024 de coșmar pentru sistemele rusești Pantsir-S

Amintim că, așa cum preciza și DefenseRomania la începutul acestui an, dronele ucrainene au lovit două sisteme rusești Pantsir-S1 în regiunea rusă Belgorod. Dronele de atac au fost operate tot de militari ai Serviciului de informații al Apărării (GUR) din Ucraina. De asemenea, ofițerii GUR au publicat o înregistrare video cu momentul efectuării atacului asupra sistemelor rusești de apărare antiaeriană.

În cadrul acestei misiuni, militari ucraineni din cadrul forțelor pentru operații speciale au lovit poziții de apărare aeriană rusești în regiunea Belgorod. Ca urmare a utilizării unor drone de atac, două sisteme rusești de rachete sol-aer Pantsir-S1 au fost distruse.

GUR nu a dezvăluit mai multe detalii despre modul în care a fost planificată operațiunea sau ce tip de drone de atac au fost utilizate pentru a lovi sistemele rusești de apărare aeriană din Belgorod.

Probabil că nici după acest incident nu vor fi dezvăluite mai multe informații.

Nu știm încă nici valoarea pagubelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău