Ucraina l-a expulzat pe consulul rus la Odesa

  • 27 Aprilie 2021 15:00
Ucraina l-a expulzat pe consulul rus la Odesa

Guvernul ucrainean l-a declarat marți persona non grata pe consulul rus la Odesa, după ce Moscova a decis luni expulzarea unui diplomat al ambasadei Ucrainei în Rusia, a anunțat Ministerul de Externe ucrainean, relatează agenția EFE.

Expulzarea diplomatului ucrainean este o ''continuare a campaniei împotriva Ucrainei lansată de Federația Rusă și o altă manifestare a acțiunilor ostile împotriva angajaților misiunilor diplomatice'' ucrainene, afirmă MAE ucrainean, justificând expulzarea consulului rus la Odesa, care trebuie să părăsească Ucraina înainte de 1 mai.

Rusia l-a expulzat recent pe consulul ucrainean la Sankt Petersburg, care a și fost reținut pentru scurt timp, potrivit autorităților ruse acesta încercând să obțină informații clasificate.

Drept răspuns, Ucraina a expulzat pe 19 aprilie un diplomat rus, măsură considerată de Moscova drept excesivă având în vedere nivelul diferit de reprezentare între o ambasadă și un consulat, astfel că MAE rus a expulzat luni la rândul său un diplomat al ambasadei Ucrainei la Moscova, decizie la care Kievul a răspuns acum prin expulzarea consulului rus la Odesa.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău