Ucraina: Johnson îl avertizează pe Macron împotriva "oricărei tentative" de soluție negociată "acum"

  • 26 Iunie 2022 17:52
Ucraina: Johnson îl avertizează pe Macron împotriva

Premierul britanic Boris Johnson l-a avertizat duminică pe președintele francez Emmanuel Macron împotriva tentativei de a se recurge la o soluție negociată "acum" în Ucraina, subliniind că un astfel de scenariu riscă să prelungească "instabilitatea mondială", a indicat Downing Street, potrivit AFP.

În cursul unei întâlniri în marja summitului G7 (Grupul celor mai puternice șapte economii ale lumii: SUA, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia și Marea Britanie) la Elmau (Bavaria superioară), cei doi lideri "au convenit că acesta este un moment critic pentru evoluția conflictului și că este posibil să se schimbe cursul războiului", a indicat un purtător de cuvânt al guvernului britanic, precizând că ei s-au pus de acord să "întărească" sprijinul militar pentru Kiev.

"Premierul a subliniat că orice tentativă de a reglementa conflictul acum nu ar face decât să provoace o instabilitate de durată și să-i dea lui Putin dreptul de a manipula țările suverane și piețele internaționale la nesfârșit", a adăugat el.

Contrar lui Emmanuel Macron, Boris Johnson refuză orice fel de dialog cu președintele rus Vladimir Putin, pe care îl califică drept "dictator", de la începutul invaziei ruse în Ucraina la sfârșitul lunii februarie.

Într-un interviu pentru media britanice, Boris Johnson a apreciat că Occidentul trebuie să aibă la summitul G7, care va fi urmat de summitul NATO la Madrid, "discuții foarte, foarte deschise" pe tema implicațiilor războiului și ale sancțiunilor în special asupra inflației pentru a " proteja unitatea" afișată până în prezent.

"Va exista în mod real o anumită oboseală la nivelul populației și al claselor politice", a apreciat premierul britanic, recunoscând o "anume anxietate" cu privire la acest subiect.A

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău