Ucraina își cheamă cetățenii de sex masculin din străinătate să se alăture luptei împotriva Rusiei

  • 21 Decembrie 2023 08:27
Ucraina își cheamă cetățenii de sex masculin din străinătate să se alăture luptei împotriva Rusiei

În căutarea de soldați suplimentari, ministrul ucrainean al Apărării Rustem Umerov dorește să îi cheme acasă anul viitor pe bărbații ucraineni care locuiesc în străinătate, informează Agerpres.

Bărbaților ucraineni cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani din Germania și altele țări, care sunt apți pentru serviciul militar, urmează să le fie solicitat să se prezinte la centrele de recrutare ale forțelor armate, a spus Umerov în comentarii publicat miercuri seara în mass-media germane, inclusiv în Bild, Welt TV și Politico.

Ministrul ucrainean a spus că adresează "o invitație" și a ținut să fie clar că nu vor exista sancțiuni dacă cineva nu va da curs cererii."Încă discutăm despre ce ar trebui să se întâmple dacă nu vin în mod voluntar", a adăugat el.

Armata ucraineană ar dori să mobilizeze încă 450.000 până la 500.000 de soldați pentru a putea face față invaziei ruse. Cu toate acestea, condițiile-cadru financiare și politice încă nu au fost clarificate, iar președintele Volodimir Zelenski consideră că mobilizarea este o "chestiune sensibilă".

În pofida interdicției, mulți bărbați ucraineni au plecat în străinătate pentru a evita să fie mobilizați pentru a lupta pe front.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău