Ucraina invită producătorii de arme să-și „testeze produsele“ pe forțele ruse

  • 20 Iulie 2022 19:16
Ucraina invită producătorii de arme să-și „testeze produsele“ pe forțele ruse

Ministrul Apărării al Ucrainei a îndemnat SUA și alți parteneri internaționali să trimită în continuare arme de ultimă oră în țara sfâșiată de război, descriind câmpurile de luptă drept un „teren de testare” valoros pentru noi arme, scrie ziare.com.

Oleksii Reznikov a declarat marți, că apărarea hotărâtă a Ucrainei împotriva invaziei în curs a Rusiei a arătat că forțele de la Kiev sunt capabile să manipuleze cele mai moderne și devastatoare arme pe care națiunile NATO le au de oferit.

Acestea includ sistemul de artilerie HIMARS fabricat în SUA, creditat parțial cu stabilizarea liniei frontului în est și sud în ultimele săptămâni.

Ucraina este acum în esență un teren de testare”, a declarat Reznikov la un eveniment online al Consiliului Atlantic. „Multe arme sunt acum testate pe teren în condiții reale de luptă împotriva armatei ruse, care are o mulțime de sisteme de avertizare proprii”.

Kievul împărtășește detalii despre războiul electronic rusesc, informații despre semnale, apărare aeriană, tehnologie antirachetă și multe altele cu partenerii săi internaționali, a spus Reznikov.

„Împărtășim toate informațiile și experiența cu partenerii noștri ”, a explicat el. „Suntem interesați să testăm sisteme moderne în lupta împotriva inamicului și invităm producătorii de arme să testeze noi produse aici”.

Reznikov a remarcat utilizarea semnificativă de către Ucraina a pieselor de artilerie americane, franceze și poloneze, precum și a dronelor turcești, printre alte sisteme de fabricație străină. „Este o șansă bună să-și testeze echipamentul”, a adăugat el.

„Dă-ne instrumentele, vom termina treaba, vei avea informații noi”.

Pentru a termina treaba, Reznikov a spus că Ucraina are nevoie de o gamă largă de sisteme de arme noi. Sunt necesare sisteme de apărare aeriană și rachetă pentru a para loviturile devastatoare cu rachete ale Rusiei în întreaga țară, în timp ce sunt necesare mai multe sisteme de artilerie cu rază lungă de acțiune, aviație, tancuri și alte vehicule pentru a susține contraofensiva.

Mai multe rachete antinavă, a adăugat ministrul, ar ajuta la hărțuirea navelor de război rusești în Marea Neagră și la redeschiderea căilor maritime pentru a transporta cereale ucrainene și alte exporturi.

Artileria de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune, a contribuit la încetinirea avansului Rusiei în regiunea Donbas din est și la distrugerea centrelor cheie de logistică și comandă, a spus Reznikov.

Acum este nevoie de mai multe pentru a-i expulza pe ocupanți, a adăugat el.”

„Folosim sistemele HIMARS precis, ca bisturiul unui chirurg”, a spus Reznikov. „Nu vom folosi strategia rusă de „mașină de tocat carne””.

Ucraina are nevoie de minimum 15 HIMARS pentru a stabiliza linia frontului actual, a spus ministrul apărării de la Kiev, și de cel puțin 100 pentru a „schimba jocul pe câmpul de luptă” și pentru a sprijini contraofensive de succes.

Până acum, Ucrainei i-au fost furnizată doar cu muniții pentru HIMARS cu o rază de acțiune de 80 de kilometri și nu cele cu rază de peste 180 de kilometri, SUA temându-se de escaladare.

„Sistemele cu rază lungă ne-ar permite să le distrugem complet logistica și să tăiem rapid aprovizionarea”, a spus Reznikov. El a adăugat că, în urma recentelor lovituri devastatoare împotriva depozitelor rusești din sud și est, unitățile ocupanților ruși își mută centrele logistice și de comandă mai departe de front.

Ministrul apărării a sugerat că SUA ar putea în cele din urmă să furnizeze întreaga gamă de rachete HIMARS. „Rămân optimist”, a spus Reznikov. „Pentru mine, cuvântul „imposibil” înseamnă „posibil în viitor”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău