Ucraina introduce sancțiuni din cauza alegerilor parlamentare organizate de Rusia în Crimeea și în Donbas

  • 18 Septembrie 2021 10:25
Ucraina introduce sancțiuni din cauza alegerilor parlamentare organizate de Rusia în Crimeea și în Donbas

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev, Oleksi Danilov, a declarat că Ucraina va impune sancțiuni în legătură cu alegerile pentru Duma de Stat a Federației Ruse.

Potrivit lui Danilov, vor fi introduse sancțiuni în special pentru organizarea alegerilor în Crimeea anexată și în teritoriile din Donbas controlate de separatiștii susținuți de Moscova. "Majoritatea sancțiunilor se referă la alegerile pentru Duma de Stat organizate în Crimeea și în Donbas. Toți participanții la acest proces, membrii comisiilor, agitatorii, observatorii, toți vor fi sancționați. Sancțiunile vor fi aplicate în viitorul apropiat printr-un decret prezidențial" - a precizat Danilov, într-o conferință de presă susținută vineri seară, după ce președintele Volodimir Zelenski a convocat Consiliul de Securitate și Apărare Națională al Ucrainei. Potrivit secretarului, sancțiunile vor viza 53 de membri ai comisiilor electorale teritoriale și 33 de candidați la funcția de deputat.


Aproape 400 de centre de informare au fost deschise în zona ocupată a Donbasului pentru votarea online la alegerile parlamentare din Federația Rusă, majoritatea acestora funcționând în regiunea Donețk. RBC notează că centrele respective au voluntari care îi sfătuiesc pe oameni cum să voteze. Locuitorii din Donbas care dețin și cetățenie rusă pot vota la alegerile respective și fără să iasă din casă, dacă au conexiune la internet. Pentru a utiliza sistemul de vot electronic, votanții au nevoie de un cont pe Portalul unificat al Serviciilor de Stat al Federației Ruse.

Amintim că, în perioada 17-19 septembrie, în Rusia au loc alegeri pentru Duma de Stat. Activiștii din zona ocupată din estul Ucrainei transmit că posesorii de pașapoarte rusești sunt duși cu autocarele să voteze în regiunea rusă Rostov. Ucraina a cerut deja comunității mondiale să nu recunoască alegerile pentru Duma de Stat a Federației Ruse.

Suursa:RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău