Ucraina introduce noi reguli de intrare în țară pentru cetățenii Federației Ruse

  • 02 Septembrie 2017 20:59
Ucraina introduce noi reguli de intrare în țară pentru cetățenii Federației Ruse

Ucraina introduce noi reguli de intrare în țară pentru cetățenii ruși. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2018, toate persoanele cu cetatenie rusa vor fi obligate sa furnizeze datele biometrice la intrarea în tara.

În plus, Guvernul a fost instruit să actualizeze lista țărilor cu risc de migrație, în special prin includerea Federației Ruse, potrivit unui comunicat postat pe site-ul președintelui Petro Poroșenko.

„Consideram că acest lucru este o practică comună în condițiile în care țara noastra este obiectul unei agresiuni militare din partea Federației Ruse, această practică este pe deplin justificată“, – declara in comunicat șeful statului ucrainean.

Procedura de înregistrare a noilor veniți va cuprinde trei etape. În prima, persoana interesata sa viziteze Ucraina va trimite autoritatilor ucrainene o prenotificare online. A doua etapa prevede inregistrarea directă a datelor personale la frontieră, fie prezentand un pașaport biometric, fie datele biometrice. A treia etapa prevede inregistrarea persoanei straine la organele de politie în localitatea de destinatie.

Sursa: Pagina de Rusia

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău