Ucraina întărește granița cu regiunea separatistă transnistreană din cadrul R. Moldova, după ultimele incidente

  • 28 Aprilie 2022 11:34
Ucraina întărește granița cu regiunea separatistă transnistreană din cadrul R. Moldova, după ultimele incidente

Forțele ucrainene de apărare din regiunea Odesa, pe țărmul Mării Negre, au consolidat frontiera de stat cu Republica Moldova, după incidentele care au avut loc în ultimele zile în regiunea separatistă transnistreană.

 Măsura a fost luată pe fondul „unei serii de provocări ruse în autoproclamata republică separatistă Transnistria”, a declarat joi Serhii Bratciuk, purtător de cuvânt al administrației militare regionale din Odesa, pe contul său de Telegram, citat de agenția locală Ukrinform, notează sursa citată

Regiunea Odesa se învecinează cu Transnistria și, în ultimele zile, a fost ținta mai multor bombardamente rusești care au distrus o parte din infrastructură.

La rândul lor, separatiștii proruși din Transnistria au anunțat că au avut loc mai multe atacuri asupra acestei regiuni, pe care mulți experți le consideră acțiuni subversive ale Rusiei menite să creeze pretexte pentru o eventuală invazie în Republica Moldova.

„Forțele de apărare continuă să realizeze operațiuni de luptă în protejarea și apărarea (orașului) Odesa și a regiunii. În special, am întărit protecția la frontiera de stat cu așa-numita Transnistrie, unde continuă provocările ruse pentru a crea anumite centre de tensiune”, a explicat Bratciuk.

El a adăugat că „în această noapte nu s-au înregistrat bombardamente în regiune, dar ieri (miercuri), o unitate de apărare aeriană a Forțelor Armate ale Ucrainei a doborât deasupra Odesei o dronă rusă Orlan-10, care strângea informații despre instalațiile și infrastructura armatei”.

Bratciuk a mai amintit că Rusia își regrupează navele în Marea Neagră și continuă să blocheze navigația civilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău