Ucraina | Fostul președinte, Petro Poroșenko, ar urma să fie inclus în registrul național al oligarhilor

  • 05 Iunie 2021 12:28
Ucraina | Fostul președinte, Petro Poroșenko, ar urma să fie inclus în registrul național al oligarhilor

Ministrul justiției din Ucraina, Denis Maliuska, a explicat că fostul președinte Petro Poroșenko și omul de afaceri Igor Kolomoisk îndeplinesc criteriile necesare pentru a fi incluși în registrul național al oligarhilor, prevăzut de proiectul de lege privind "dezoligarhizarea" Ucrainei, inițiat de președintele Volodimir Zelenski.

"În Parlament, există parteneri oficiali ai domnului Kolomoiski. Prin urmare, domnul Kolomoiski va fi cu siguranță inclus (în registrul oligarhilor - n.r.). Iar partidul Solidaritatea Europeană știe că liderul său (fostul președinte Petro Poroșenko - n.r.), de asemenea, va fi inclus automat în registru" - a declarat ministrul ucrainean al justiției.

"Ukrainska Pravda" amintește că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a înregistrat recent în Parlament un proiect de lege pentru ''dezoligarhizarea'' Ucrainei, un act normativ care prevede trei criterii pe baza cărora oamenii de afaceri pot fi definiți drept ''oligarhi'': influența acestora în politică, în presă și activele deținute. Documentul definește oligarhii drept persoane cu influență semnificativă în viața economică și politică a Ucrainei și care controlează principalele segmente ale spațiului media. Actul normativ mai stabilește un set de reguli pentru relații transparente între acești oameni de afaceri și autoritățile statului, reglementând în special întâlnirile dintre cele două părți. Potrivit președintelui, dacă va fi adoptată, legea va fi valabilă o perioadă de zece ani.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău