Ucraina | Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili nu mai este consemnat la domiciliu

  • 07 Februarie 2018 07:25
Ucraina | Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili nu mai este consemnat la domiciliu

Parchetul general ucrainean a anunțat marți că a expirat - și că nu va mai fi prelungită - consemnarea la domiciliu pe timp de noapte a opozantului Mihail Saakașvili, acuzat că a vrut să pună la cale o lovitură de stat în Ucraina, relatează AFP.

Fostul președinte georgian, devenit opozant în Ucraina, ''a început în cele din urmă să vină la interogatorii'', după ce inițial a refuzat, a indicat procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, citat de pe Facebook de către purtătoarea sa de cuvânt.

Deoarece Saakașvili respectă de acum înainte cerințele forțelor de ordine, ''noi nu vom mai prelungi'' măsurile restrictive care îl vizează, a precizat Luțenko.

Curtea de Apel din capitala Ucrainei a ordonat pe 26 ianuarie consemnarea temporară la domiciliu în Kiev, între orele 22,00-7,00, a lui Saakașvili, interzicându-i, de asemenea, să părăsească orașul fără autorizația Parchetului sau a unui tribunal.

Această decizie a fost contestată de către Saakașvili, care estimează că ea vizează limitarea activităților sale politice și îndeosebi manifestațiile pe care el le organizează în provincie.

Fostul președinte georgian, la început un aliat al președintelui ucrainean Petro Poroșenko înainte de a deveni unul dintre cei mai vehemenți adversari ai săi, a fost arestat pentru scurt timp în decembrie la Kiev, apoi eliberat.

El este acuzat că a vrut ''să preia puterea prin forță'' în cursul recentelor manifestații care ar fi fost finanțate, potrivit Parchetului ucrainean, de anturajul fostului președinte prorus Viktor Ianukovici, înlăturat de la putere în 2014. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău