Ucraina dezminte relatările despre o nouă comasare de trupe rusești la granița sa

  • 01 Noiembrie 2021 19:05
Ucraina dezminte relatările despre o nouă comasare de trupe rusești la granița sa

Ministerul Apărării ucrainean a dezmințit luni recentele relatări ale publicației americane Washington Post conform cărora armata rusă comasează din nou trupe în apropierea frontierei cu Ucraina, acest minister menționând că nu a observat în ultima vreme o sporire a trupelor sau a echipamentelor militare rusești, scrie HotNews.ro.

Washington Post a scris în weekend că o nouă comasare de trupe rusești în apropierea frontierei ucrainene a stârnit îngrijorare în rândul unor oficiali din SUA și Europa care monitorizează ceea ce ei consideră a fi deplasări neobișnuite de echipamente și personal pe flancul vestic al Rusiei, scrie Agerpres.

„Până pe data de 1 noiembrie 2021 nu a fost observat un transfer suplimentar de efective, arme și echipamente militare rusești la frontiera de stat a Ucrainei”, precizează într-o declarație Ministerul ucrainean al Apărării, potrivit Reuters.

În primăvara acestui an Rusia alarmase Kievul și capitalele occidentale după ce zeci de mii de soldați ruși cu tehnica militară aferentă au fost dislocați de-a lungul frontierei cu Ucraina, trupe ulterior retrase în unitățile lor, notează sursa citată.

Rusia menține în zonă efective militare sporite, în contextul conflictului dintre armata ucraineană și separatiștii proruși din Donbas, dar precizările Ministerului Apărării de la Kiev infirmă la ora actuală o suplimentare a acestora.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău