Ucraina | "Creștere spectaculoasă" a încălcării armistițiului pe linia de front (OSCE)

  • 19 Februarie 2022 12:22
Ucraina |

Observatorii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) au afirmat sâmbătă ca au observat o "creștere spectaculoasă" a încălcărilor armistițiului în estul Ucrainei, unde separatiștii pro-ruși și forțele ucrainene se înfruntă din 2014, notează AFP, potrivit Agerpres.

Ei "au observat o creștere spectaculoasă" a acțiunilor armate de-a lungul liniei de front, a indicat OSCE într-un comunicat, adăugând că în prezent există la fel de multe incidente ca înainte de un acord semnat în iulie 2020 pentru a consolida încetarea focului.

OSCE a raportat 222 de încălcări ale încetării focului, joi, pe linia de front din regiunea Donețk, sub controlul separatiștilor pro-ruși, printre care 135 de "explozii", față de 189 miercuri și 24 marți.

În regiunea Lugansk, un alt oraș din estul Ucrainei controlat de separatiștii pro-ruși, organizația a constatat 648 de încălcări, printre care 519 "explozii", față de 402 miercuri și 129 marți.

OSCE "face apel la părți să respecte cu strictețe toate angajamentele pe care și le-au asumat, să ia toate măsurile necesare pentru a reduce tensiunile și să lucreze pentru o detensionare imediată pentru binele civililor nevinovați de ambele părți ale liniei frontului, care continuă să suferă ca urmare a acestui conflict", a adăugat OSCE în comunicatul său.

OSCE, organizație din care fac parte Rusia și Statele Unite, a desfășurat o misiune de observare în Ucraina în 2014, după anexarea Peninsulei Crimeea de către Moscova și declanșarea conflictului dintre Kiev și separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei. Acest conflict a făcut peste 14.000 de morți, reamintește AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău